top of page
ACUPUNCTUUR

Traditionele Chinese geneeskunde gaat er vanuit dat lichaam, geest en omgeving één zijn. Door ons lichaam lopen zogenoemde “energiebanen” die in verbinding staan met de organen. Door gebeurtenissen, aandoeningen of levenswijze kan de fysieke en emotionele balans verstoord worden.

Hoe kijken wij in de Chinese geneeskunde naar de mens?
Elke mens is bijzonder en neemt sinds zijn geboorte zijn eigen plekje in op de wereld. Op het moment van de geboorte ontvangt ieder mens een persoonlijke energie, ongeacht de plaats, tijd of datum van geboorte. Dit noemen wij in de Chinese geneeskunde"Qi". Qi maakt ons fysieke en emotionele lichaam.

Intake
Wij beginnen altijd de eerste acupunctuur behandeling met een intake. Hier krijgt u de gelegenheid uw klacht, symptomen ,diagnose te bespreken en tot slot een pols diagnose. Zo creëren wij een persoonlijke behandeling. Na de intake kunnen wij u zo nauwkeurig mogelijk behandelen

Welke klachten ben ik gespecialiseerd met acupunctuur?

 • Allergie: Hooikoorts, astma, jeuk

 • Hormonen: Pms, pcos, endometriose

 • Menstruatie: Geen eisprong, geen cyclus, wisselende cyslus en pijn tijdens menstruatie 

 • Zwangerschap: Misselijkheid, vermoeid, miskraam, constipatie, stuitligging, weeën bevalling opwekken

 • Overgang: Nacht zweten, wisselende stemmingen, slijmvliezen en opvliegers

 • Auto-immuun ziektes: Schildklier aandoeningen en reuma 

 • Ademhalingswegen: kortademigheid, astma, bronchitis, hyperventilatie

 • Stress gerelateerd: slaapstoornissen, vergeetachtigheid, burnout

 • Spijsvertering: Galblaas aandoeningen, diarree, constipatie, prikkelbare darmsyndroom (IBS), aambeien

 

Kan u naast uw reguliere behandeling of medicatie voor een acupunctuur behandeling kiezen?
Uiteraard wordt er ook gekeken naar de diagnose van de arts of specialist. Deze diagnose kan als uitgangspunt dienen voor een ondersteunende acupunctuur behandeling. Acupunctuur kan juist goed worden toegepast in combinatie met reguliere medicatie of diagnose.

Vergoeding
De behandelingen kunnen mogelijk vergoed worden als u aanvullend verzekerd bent. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

MEDISCHE ACUPUNCTUUR
AFVALLEN

Afvallen

Afvallen maar hoe? Uitbuien, continue bezig zijn met het dieet, hongergevoel en je focus blijft op eten liggen waar je vanaf wil. Biedt jezelf een gezonde toekomst en ver kom de klachten die overgewicht kunnen geven zoals; gewrichtsklachten, kortademigheid en hart en vaatziekte.

 

Afvallen met acupunctuur?

Hoe kan je afvallen door acupunctuur? Acupunctuur kan helpen om het overtollige hongergevoel te onderdrukken of ook wel de Binche genoemd. Voor de een heeft het te maken met een verzadiging van een kortstondige kick en misschien voor de ander is het onbekend wat zijn honger patroon is en wanneer het genoeg is.

We behandelen de klachten in de stofwisseling die aangepakt moeten worden om het lichaam goed te laten verbranden en optimaal te laten verteren zodat je de voedingsstoffen opneemt en gezond kunt afvallen en minder honger krijgt. Je zult meer rust ervaren door dat de honger gestild wordt door de acupunctuur punten zodat jij de kilo’s kunt verliezen.

 

Behandeladvies
Afhankelijk van de vraag en klacht raden wij 6 tot 8 behandelingen aangezien het ook ligt aan hoe de kilo’s eraan zijn gekomen moet u er rekening mee houden dat het niet binnen 2 weken verdwenen kan zijn.

knieklachten, gewrichtspijn, reuma, slijtage van gewrichten, werkt acupunctuur bij gewrichtsklachten, artrose, werkt acupunctuur bij artrose, acupunctuur amsterdam

VAAK VERGOED

VAN UW ZORGVERZEKERAAR KRIJGT U VAAK EEN GEDEELTE
OF VOLLEDIG BEDRAG VERGOED

MEDISCHE ACUPUNCTUUR
ARTROSE EN GEWRICHTSKLACHTEN

Artrose en gewrichtsklachten
Startpijn, ochtendstijfheid, stijve gewrichten, moeite hebben met het buigen of draaien van nek, arm, knie of heup.

Het lichaam wordt onder andere gevormd door botten. De uiteinden van de botten vormen gewrichten. Het kraakbeen in de gewrichten  zorgt voor het opvangen van schokken. De binnenkant van de gewrichten zijn bekleed met een kleverige substantie wat synoviaal vocht heet. Deze lichaamseigen stof zorgt voor het soepel bewegen van het gewricht. Door slijtage, zwaar lichamelijk werk , overgewicht, anatomische afwijkingen, trauma of gewrichtsontsteking kan acute of chronische pijn ontstaan, een veel voorkomende klacht bij artrose.

Acupunctuur helpt u bij gewrichtspijn
De behandeling die u ontvangt van uw arts is zeker van belang.  Acupunctuur kan deze behandeling ondersteunen. Acupunctuur kan pijn verlichten en de gewrichtsfunctie ondersteunen. Wij richten ons met de behandeling voor artrose op het opbouwen van kwalitatieve energie waardoor de structuur van uw botten een betere energie doorloop kan krijgen.

Behandeladvies
Door deze techniek kan op een niet schadelijk manier de pijn verzachtenv. De resultaten zullen na 4 behandelingen opgemerkt worden. Afhankelijk van de pijn en slijtage kunnen we u succesvol ondersteunen.

knieklachten, gewrichtspijn, reuma, slijtage van gewrichten, werkt acupunctuur bij gewrichtsklachten, artrose, werkt acupunctuur bij artrose, acupunctuur amsterdam

VAAK VERGOED

VAN UW ZORGVERZEKERAAR KRIJGT U VAAK EEN GEDEELTE
OF VOLLEDIG BEDRAG VERGOED

MEDISCHE ACUPUNCTUUR
ASTMA

Astma
Astma kan een grote impact hebben op iemand leven. Symptomen van astma zijn te herkennen aan hoesten, piepende ademhaling, benauwd of kortademig zijn. Bij astma maken de slijmvliezen in neus en longen meer slijm aan dan gebruikelijk. Hoesten is vervolgens een natuurlijke reactie van het lichaam om het overtollige slijm het lichaam uit te krijgen. Slijm dat vast blijft zitten in de luchtwegen zorgt voor een benauwd gevoel, het is hierbij een stuk lastiger om te ademen. Bij astma kunnen er periodes zijn dat u weinig last heeft, afgewisseld met periodes dat u juist veel klachten heeft. Ook zijn er verschillende vormen van astma. Allergische astma wordt veroorzaakt door een allergische prikkel die vrijkomt in u lichaam ‘histamine”. Dit kunnen stoffen zijn zoals stuifmeel, huisstofmijt of huidschilfers van huisdieren. Niet allergische astma kan veroorzaakt worden door uitlaatgassen, rook, benzine, parfum of schoonmaakmiddelen of zelf weersomstandigheden. Bij inspanningsastma wordt u benauwd als u zich inspant. Daarnaast kunnen stress en emoties alle vormen van astma verergeren.

Wat kan acupunctuur voor uw astma klachten betekenen?
in de acupunctuur spelen de luchtwegen een belangrijk rol in het afweersysteem. Bij benauwdheid is die energiestroom duidelijk belemmerd door warme ontstekingen in de bronchiën. Om deze ontkenningen te koelen gaat het lichaam slijm produceren. Met acupunctuur kunnen wij de ontsteking processen verminderen waardoor minder slijm geproduceerd zal worden. Het is tevens ook van belang het afweersysteem te versterken om zo een verminderde reactie van de prikkel te krijgen.

Behandeladvies
Afhankelijk van de soort astma raden wij 3 tot 6 behandelingen aan waarbij u al snel verlichting van de klachten zult opmerken.

benauwd, allergie, geen medicatie voor astma, hyperventilatie, helpt acupunctuur bij astma, acupunctuur amsterdam astma
long qi, acupunctuur helpt bij astma, kinder astma helpt acupunctuur, ervaring acupunctuur bij astma, acupunctuur amsterdam

VAAK VERGOED

VAN UW ZORGVERZEKERAAR KRIJGT U VAAK EEN GEDEELTE
OF VOLLEDIG BEDRAG VERGOED

MEDISCHE ACUPUNCTUUR
BLAASONTSTEKING

Blaasontsteking is een lage urineweg infectie

Blaasontsteking veroorzaakt een brandend gevoel bij het plassen, sterk ruikende of troebele urine, pijn bij het plassen, bloed in de urine, druk in de buik of pijn in de rug en soms ook misselijkheid en braken. Urineweginfecties komen veel voor, tien keer zo vaak bij vrouwen als bij mannen. Een blaasontsteking is niet besmettelijk, maar kan af en toe terugkomen. Bacteriën die niet in de urinewegen horen, zorgen voor een infectie en zo ontstaat er een ontsteking van het slijmvlies van de blaas en dat veroorzaakt de klachten.

Laat acupunctuur u helpen bij uw blaasontsteking
Bij vrouwen is een gezonde flora van belang om groei van een groot aantal bacteriën  tegen te  gaan. Met acupunctuur kunnen wij de Wei Qi opbouwen. Dit is een term in de Chinese geneeskunde die staat voor de algemene weerstand van de organen. Omdat de Wei Qi zwakker is hebben de bacteriën kans om in de blaas te komen. Met acupunctuur bouwen we de Wei Qi weer op en nemen we de oorzaak en de symptomen weg. 

Behandeladvies
Wij adviseren 3 tot 5 behandelingen om de optimale weerstand weer op te bouwen. Ook geven wij een lifestyle advies. Uiteraard raden wij altijd aan de antibiotica kuur af te maken en onder controle te blijven bij uw huisarts.

pijn bij plassen, heb ik een blaasonsteking, chronische blaasontsteking helpt acupunctuur? acupunctuur oplossing vor blaasontsteking, ervaring acupunctuur bij blaasontsteking?
dokter, antibiotica goed bij blaas ontsteking? acupunctuur alternatieve behandeling bij blaasontsteking, acupunctuur amsterdam blaasonsteking

VAAK VERGOED

VAN UW ZORGVERZEKERAAR KRIJGT U VAAK EEN GEDEELTE
OF VOLLEDIG BEDRAG VERGOED

MEDISCHE ACUPUNCTUUR
BURN OUT

Burn- out
De meest voorkomende klachten bij een burn -out zijn een extreme vermoeidheid en dalend gevoel van eigenwaarde binnen de werkomgeving. Mensen met een burn-out hebben het gevoel langdurig oververmoeid te zijn. Een burn-out vaak volgt op een periode van extreme stress of zeer hoge werkdruk. Mensen met een burn-out hebben dan ook het gevoel al lang oververmoeid te zijn. Bij sommige mensen treedt een gevoel van angst op wanneer zij eraan denken terug te moeten werken. Vaak voeren zij hun baan minder goed uit dan voorheen waardoor zij ook een verminderd gevoel van eigenwaarde gaan ontwikkelen. Dit kan beperkt blijven tot werk gerelateerde zaken, maar het kan ook dat dit gevoel zich doorzet binnen de persoonlijke levenssfeer. 

Hoe kan Acupunctuur u helpen herstellen tijdens een burn-out?
Bij een burn-out is er sprake van een opgebrand gevoel. Uw basis energie is leeg, deze energie noemen wij in de Chinese geneeskunde QI. U bent over uw grenzen gegaan en zo is uw energie/ qi opgeraakt. Deze oorzaak zullen we dan ook aanpakken door uw basis energie /QI te voeden/herstellen. Door deze voeding kunt u weer de emotionele balans terug vinden. Ook bieden wij ontspanningsoefeningen om tot deze balans te komen.

Behandeladvies
Wij raden rond de 10 behandelingen aan. Dit kunnen er ook minder zijn maar aangezien wij u zo stabiel en energiek mogelijk willen laten herstellen zal dit tijd nodig hebben om op te bouwen.

helpt acupunctuur bij burn-out, slapeloosheid bij burnout, wat als je partner een burnout heeft, heb ik een burnout? meer energie door acupunctuur ?
acupunctuur amsterdam, helpt acupunctuur bij burnout, bang voor naalden en acupunctuur, acupunctuur amsterdam, beste acupuncturist acupunctuur

VAAK VERGOED

VAN UW ZORGVERZEKERAAR KRIJGT U VAAK EEN GEDEELTE
OF VOLLEDIG BEDRAG VERGOED

MEDISCHE ACUPUNCTUUR
ECZEEM

Eczeem
Eczeem is een jeukende huiduitslag. Eczeem veroorzaakt roodheid, zwelling, schilfers, bultjes, kloofjes of korstjes .Douchen of baden kan de klachten verergeren en detergenten al helemaal. Eczeem is niet vies of besmettelijk. Het kan ontstaan door een allergie. Vaak zijn er ook andere familieleden met eczeem, hooikoorts of astma, dit groepje is vaak constitutioneel. Eczeem komt op veel verschillende soorten voor en wordt op verschillende plekken van het lichaam gezien. De huisarts maakt vaak gebruik van hydrofiele crèmes of corticosteroïden crèmes. Omdat de oorzaak voor als nog onbekend is, lijken deze crèmes of een aangepast dieet de enige oplossing te bieden.

Hoe kan acupunctuur uw eczeem verminderen?
Bij huidaandoeningen is acupunctuur bewezen effectief. Voor de behandeling is het prettig om te weten wat voor een eczeem de cliënt heeft en op welke plekken op het lichaam deze zich aandoen. Zo kunnen wij een anamnese maken en een behandelplan samenstellen. Uiteraard willen wij graag kennis hebben van uw medisch geschiedenis, komen er dergelijke erfelijke complicaties voor in de familie zoals astma of voeding allergieën. 

Behandeladvies
Als u al jaren eczeem heeft kan het enige behandeling duren voordat u herstelt van uw huidklachten. Voor een succesvol resultaat raden wij 3 tot 8 behandelingen aan eens per maand.

chronische exczeem bij kinderen, werkt acupunctuur bij exczeem klachten, acupunctuur eczeem, alternatieve behandeling eczeem, acupunctuur amsterdam eczeem,
psoriasis helpt acupunctuur, droge handen door eczeem, helpt acupunctuur bij eczeem klachten, werkt acupunctuur als je last hebt van eczeem, alternatieve behandeling bij eczeem, ik wil geen antibiotica creme gebruiken voor mijn eczeem

VAAK VERGOED

VAN UW ZORGVERZEKERAAR KRIJGT U VAAK EEN GEDEELTE
OF VOLLEDIG BEDRAG VERGOED

MEDISCHE ACUPUNCTUUR
HOOFDPIJN

Hoofdpijn
Spanningshoofdpijn, migraine, hoofdpijn door stress, bijholte ontsteking , rug of nek klachten of stress zijn de meeste voorkomende klachten bij de mens. De oorzaken kunnen sterk uiteen lopen en daarom is het ook in veel gevallen onduidelijk wat de precieze oorzaak. Het is van belang dat uw huisarts onderzoekt wat de mogelijke oorzaak is. Er is veel medicatie voor hoofdpijn. Toch blijkt dat de meeste medicijnen, zoals pijnstillers, antimigraine middelen of soms bètablokkers, tijdelijk werken en de bijwerkingen juist hoofdpijn triggeren of verergeren.

Wat kan acupunctuur voor hoofdpijn klachten beteken?
Met acupunctuur kunnen wij een oplossing vinden voor uw soort hoofdpijn. Het is vaak een teken van een verstoord balans waar vaak ook complexe patronen bij komen kijken zoals; Maag/darmklachten, hormonale problemen en/of vermoeidheid. Met behulp van acupunctuur naaldjes kunnen wij de geblokkeerde of zwakke voeden. Er wordt een enorme ontspanning ervaren waardoor de hoofdpijn afneemt. Daarnaast kunnen wij ook kijken waar u nog meer ondersteuning nodig heeft in uw patronen. 

Behandeladvies
Na 3 keer kunt u verandering in de klachten ervaren. Dit is afhankelijk van uw lifestyle. De klachten kunnen langdurig of zelfs helemaal wegblijven.

hoofdpijn tijdens menstruatie, migraine, helpt acupunctuur tegen migraine, voorhoof, hoofdpijn vanuit de nek, migraine, acupunctuur amsterdam

VAAK VERGOED

VAN UW ZORGVERZEKERAAR KRIJGT U VAAK EEN GEDEELTE
OF VOLLEDIG BEDRAG VERGOED

MEDISCHE ACUPUNCTUUR
HOOIKOORTS

Hooikoorts
Heeft u last van een verstopte neus of van nies buien in het voorjaar en de zomer?
Tranende, rode ogen en een loopneus? Wanneer u deze klachten herkent, kan het zijn dat u allergisch bent voor gras- en/of boompollen. Dit wordt ook wel hooikoorts genoemd. Het brengt ook vaak meer klachten met zich mee zoals algemene malaise, vermoeidheid en hoofdpijn. 

Wat kan acupunctuur voor u hooikoorts klachten betekenen?
In veel gevallen kan de acupuncturist de hooikoorts effectief behandelen. Door middel van acupunctuur kunnen wij zorgen dat het neusslijmvlies gekalmeerd wordt en dat het lichaam geen allergische reactie geeft in het immuunsysteem na het inademen van stuifmeel pollen, bomen (vooral van de berk) en grassen.  

Behandeladvies
Begin met de acupunctuur behandelingen zo vroeg mogelijk in het jaar ( Januari/ Februari) zodat wij u immuunsysteem kunnen aansterken en u geen allergische reactie meer geeft op de prikkelingen van buitenaf. Als u tijdens het pollenseizoen komt dan is de behandeling meer gericht op symptoom bestrijding in plaats van het behandelen van de oorzaak. Wij raden 3 tot 6 acupunctuur behandelingen aan voor de hooikoorts.

Behandelkosten en vergoeding
De behandelingen kunnen mogelijk vergoed worden als u aanvullend verzekerd bent. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.


Intake + Medische acupunctuur behandeling 75,- 60 Minuten
Vervolg behandeling 60,- 45 minuten

VAAK VERGOED

VAN UW ZORGVERZEKERAAR KRIJGT U VAAK EEN GEDEELTE
OF VOLLEDIG BEDRAG VERGOED

Niezen hooikoorts bloem pollen
pollen, niezen, hooikoorts aleternatief, hooikoort acupunctuur, helpt acupunctuur bij hooikoorts
MEDISCHE ACUPUNCTUUR
HUIDKLACHTEN

Eczeem
Eczeem is een jeukende huiduitslag. Eczeem veroorzaakt roodheid, zwelling, schilfers, bultjes, kloofjes of korstjes .Douchen of baden kan de klachten verergeren en detergenten al helemaal. Eczeem is niet vies of besmettelijk. Het kan ontstaan door een allergie. Vaak zijn er ook andere familieleden met eczeem, hooikoorts of astma, dit groepje is vaak constitutioneel. Eczeem komt op veel verschillende soorten voor en wordt op verschillende plekken van het lichaam gezien. De huisarts maakt vaak gebruik van hydrofiele crèmes of corticosteroïden crèmes. Omdat de oorzaak voor als nog onbekend is, lijken deze crèmes of een aangepast dieet de enige oplossing te bieden.

Hoe kan acupunctuur uw eczeem verminderen?
Bij huidaandoeningen is acupunctuur bewezen effectief. Voor de behandeling is het prettig om te weten wat voor een eczeem de cliënt heeft en op welke plekken op het lichaam deze zich aandoen. Zo kunnen wij een anamnese maken en een behandelplan samenstellen. Uiteraard willen wij graag kennis hebben van uw medisch geschiedenis, komen er dergelijke erfelijke complicaties voor in de familie zoals astma of voeding allergieën. 

Behandeladvies
Als u al jaren eczeem heeft kan het enige behandeling duren voordat u herstelt van uw huidklachten. Voor een succesvol resultaat raden wij 3 tot 8 behandelingen aan eens per maand.

chronische exczeem bij kinderen, werkt acupunctuur bij exczeem klachten, acupunctuur eczeem, alternatieve behandeling eczeem, acupunctuur amsterdam eczeem,
psoriasis helpt acupunctuur, droge handen door eczeem, helpt acupunctuur bij eczeem klachten, werkt acupunctuur als je last hebt van eczeem, alternatieve behandeling bij eczeem, ik wil geen antibiotica creme gebruiken voor mijn eczeem

VAAK VERGOED

VAN UW ZORGVERZEKERAAR KRIJGT U VAAK EEN GEDEELTE
OF VOLLEDIG BEDRAG VERGOED

MEDISCHE ACUPUNCTUUR
MAAG - DARMKLACHTEN - PDS

Maag- darmklachten – PDS

Klachten aan het spijsvertering kanaal kan veel symptomen en oorzaken hebben.

Onze maag en darmen zijn de interne basis van een goede gezondheid en staat direct in contact met de buitenwereld.

Het maag- darmkanaal is heel kwetsbaar en vertoont snel klachten zoals: Maagzuur, misselijkheid, krampen, constipatie of opgeblazen gevoel na het eten. Ook kunnen de klachten erfelijke klachten een rolspelen als bijvoorbeeld: In 5 – 10% van de gevallen heeft degene met een chronische ontsteking een familielid dat er ook last van heeft.

Spanning kan de klacht verergeren de spierwerking in de maag en darmen vertraagd zo raakt het slijmvlies in het spijsvertering kanaal geïrriteerd of ontstoken.

 

Wat kun je doen tegen deze klachten die het dagelijks leven flink kunnen beïnvloeden?

Bij ontstekingen is het afweersysteem zo ontregeld dat het zich tegen het eigen lichaam keert en bepaalde bacteriën de kans krijgen om een grotere rol te spelen en zo ontstekingen veroorzaken. Het lichaam is dus niet meer instaat zelf de ontsteking of de verminderde weerstand te herstellen.

 

Acupunctuur helpt

Acupunctuur geeft een natuurlijke effectieve verlichting, wat al snel tot vermindering van klachten lijdt. Tijdens de behandeling ligt de focus op het ondersteunen van het spijsvertering proces, verstoringen op te heffen zo dat de slijmvliezen weer gekalmeerd zijn en de lichamelijk spanning tot rust te brengen.

 

Uit onderzoek is gebleken dat acupunctuur bij colitis ulcerosa, IBS/ PDS (prikkelbaar darmsyndroom) de ziekte van crohne vermindering van activiteit geeft.

Behandeladvies

Na 3 keer kunt u verandering van de klachten ervaren. 

benauwd, allergie, geen medicatie voor astma, hyperventilatie, helpt acupunctuur bij astma, acupunctuur amsterdam astma
long qi, acupunctuur helpt bij astma, kinder astma helpt acupunctuur, ervaring acupunctuur bij astma, acupunctuur amsterdam

VAAK VERGOED

VAN UW ZORGVERZEKERAAR KRIJGT U VAAK EEN GEDEELTE
OF VOLLEDIG BEDRAG VERGOED

MEDISCHE ACUPUNCTUUR
MENOPAUZE & OVERGANG

Menopauze / overgang
De overgang wijst op de hormonale verandering die in het lichaam plaats vindt. Het lichaam verandert en dit heeft gevolgen op zowel lichamelijk als psychisch vlak. Opvliegers, moeheid, nacht zweten, slecht slapen en stemmingswisselingen zijn klachten die u kunt ondervinden als u in de overgang bent. Vele vrouwen spreken over jaren lange emotionele onrust en lichamelijke vrouwen klachten. De ene vrouw raakt (jaren) eerder in de overgang dan de andere. De gemiddelde leeftijd waarop een vrouw in de overgang komt is rond het 50e levensjaar. 

Wat kan acupunctuur voor uw betekenen in de u tijdens de menopauze?
De hormonale verandering in het lichaam tijdens de overgang is een feit, de klachten daarentegen horen daar niet altijd bij. Door de dalende oestrogeen productie in de overgang krijg je een tekort aan yin. Dit is een term uit de Chinese geneeskunde die onder andere staat voor hormonen en een koelende fase heeft. In de overgang wordt yin relatief minder tegen over het verwarmende yang. Er ontstaat een disbalans. Dit uit zich in opvliegers en zweten (warmte). Met acupunctuur proberen we dit tekort aan Yin aan te vullen en het teveel aan Yang te laten dalen door bepaalde acupunctuur punten te stimuleren met naaldjes. Zo wordt de hormoonhuishouding in balans gebracht waardoor de klachten verminderen.

 

Behandeladvies
U kunt al starten met acupunctuur in de vroege fase van de menopauze. Uit ervaring is gebleken dat deze behandelingen zeer effectief zijn en leiden tot waanzinnige resultaten. U zult na 3 behandelingen verschil ervaren. Wij raden u aan deze te blijven volgen tot wanneer u prettig vindt.

haaruitval bij overgang, de pil, helpt acupunctuur bij overgang, opvliegers, helpt acupunctuur bij opvliegers? acupunctuur vergoeding behandlingen van acupunctuur
wat kan acupunctuur betekenen bij de overgang, helpt acupunctuur bij opvlieger, acupunctuur bij menopauze, stress door menopauze

VAAK VERGOED

VAN UW ZORGVERZEKERAAR KRIJGT U VAAK EEN GEDEELTE
OF VOLLEDIG BEDRAG VERGOED

MEDISCHE ACUPUNCTUUR
MENSTRUATIE KLACHTEN

Menstruatie Klachten (PMS)
Menstruatieklachten zijn een scherpe of doffe pijn in onderbuik en -rughoofdpijn, transpireren en diarree. In ernstige gevallen gaat dit gepaard met braken en flauwvallen. Behalve pijn, kunnen zich ook zeer zware bloedingen voordoen. Deze bloedingen kunnen zo hevig zijn dat zij het normale leven ontwrichten.  Premenstruele klachten ook wel Premenstrueel Syndroom (PMS) genoemd, ontstaan ongeveer twee weken voor de menstruatie en verdwijnen of verminderen als de menstruatie begint. Menstruatieklachten kunnen ook een andere oorzaak hebben. Zo kunnen fibromen, poliepen, bekkenontsteking, endometriose , verminderde functie van de schildklier (zie schildklierproblemen),bloedstollingsaandoeningenstress of een spiraaltje ook problemen opleveren die menstruatie klachten verergeren. Raadpleeg ook uw huisarts om zo te kunnen weten waardoor de klachten zijn ontstaan.

Wat kan acupunctuur voor uw menstruatie (PMS) klachten betekenen?
Niet altijd is ons lichaam zo in balans om de menstruatiecyclus pijnloos te laten verlopen. Vaak ontstaat er een stagnatie in het lichaam door een tekort aan energie, hormonen of bloed. Met de acupunctuur kunnen wij uw lichaam voeden of wel de stagnatie opheffen die uw lichaam uit balans brengt en deze pijnen veroorzaken. Dit zonder medicatie. 

 

Behandeladvies
Afhankelijk van de oorzaak en vooruitgang adviseren bij 3 tot 6 acupunctuur behandelingen om zo van uw klachten af te komen. Uit ervaring kunt u na 3 behandelingen verschil merken, dit kunt u ook gerust aangeven tijdens ons evaluatie gesprek.

pijn bij menstruatie, pms, acupunctuur, helpt acupunctuur bij pms, acupunctuur amsterdam
helpt acupunctuur bij menstruatie krampen, pms, de pil helpt bij menstruatie pijn, acupunctuur amsterdam

VAAK VERGOED

VAN UW ZORGVERZEKERAAR KRIJGT U VAAK EEN GEDEELTE
OF VOLLEDIG BEDRAG VERGOED

MEDISCHE ACUPUNCTUUR
OORSUIZEN

Oorsuizen

Oorsuizen wordt ook wel tinnitus genoemd, veel tinnitus patiënten worden belemmerd door het zenuwslopende, ondragelijk geluid wat emoties los maken en mogelijk tot problemen resulteert in het sociale leven. De oorsprong van Tinnitus kent verschillende oorzaken meestal kan de huisarts of specialist geen oplossing bieden behalve ermee te leren leven.

 

Acupunctuur helpt bij oorsuizen

Door veel ervaring hebben we gezien dat het mogelijk is het oorsuizen terug te brengen tot een dragelijk niveau, zodat het niet overhand heeft op het dagelijks leven. Acupunctuur gaat terug naar de oorsprong van de klacht wij brengen in balans wat nodig is in het lichaam. Bij oorsuizen zit er vaak een onbalans in de nier energie, deze energie is in de Chinese geneeskunde betrokken met de oren en de zenuwen rond het oor gebied. Tijdens de acupunctuur behandeling onderzoeken we of het gebied overspannen is door spierklachten of soms zit de kwaal dieper geworteld bijvoorbeeld bij stofwisseling ziekte of uit het verleden chronische middenoorontstekingen gehad te hebben. Samen maken wij een behandelplan en kijken we naar de frequentie van de klacht om zo tot een diagnose te komen.

 

Behandeladvies
We adviseren 5 tot 10 behandelingen. Aanvullend op deze behandelingen besteden wij ook aandacht aan emotionele aspecten en uw dagritme, zodat u ook de energie kunt behouden.

benauwd, allergie, geen medicatie voor astma, hyperventilatie, helpt acupunctuur bij astma, acupunctuur amsterdam astma
long qi, acupunctuur helpt bij astma, kinder astma helpt acupunctuur, ervaring acupunctuur bij astma, acupunctuur amsterdam

VAAK VERGOED

VAN UW ZORGVERZEKERAAR KRIJGT U VAAK EEN GEDEELTE
OF VOLLEDIG BEDRAG VERGOED

MEDISCHE ACUPUNCTUUR
SLAPELOOSHEID

Slapeloosheid
Slecht slapen, slecht inslapen, lang wakker liggen, te vaak of te vroeg wakker worden. Slapeloosheid heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven. U bent overdag moe, slaperig en/ of prikkelbaar en in de avonduren rusteloos. Slapeloosheid kan ontstaan door spanning op het werk, overbezorgdheid of piekeren. Slaapmiddel worden dan ook vaak gebruikt om tijdelijk de symptomen op te lossen. Helaas brengen deze middelen vaak bijwerkingen met zich mee zoals: afhankelijkheid van het slaapmiddel, angsten en soms depressie.

Hoe kan acupunctuur u helpen weer ontspannen te slapen?
In de Chinese geneeskunde werken wij met energie, de Qi genoemd. Gedurende de nacht laden wij de Qi op. Als deze nachtrust verstoord is kan de essentiële Qi niet weer opgebouwd worden. Zo begint de dag al vermoeid en bent u door onvoldoende Qi  prikkelbaar. Dit heeft als gevolg dat het lichaam gespannen en uiteindelijk uitgeput raakt. Dankzij de acupunctuur kunnen wij deze natuurlijke energie cyclus weer in balans brengen door uw energie te voeden. Dit zal resulteren in een emotioneel gebalanceerd lichaam waardoor u makkelijker in rust / ontspanning in slaap kan vallen.

Behandeladvies
We adviseren 3 tot 6 behandelingen. Aanvullend op deze behandelingen besteden wij ook aandacht aan emotionele aspecten en uw dagritme, zodat u ook de energie kunt behouden. 

slapeloos, niet slapen door stress, helpt acupunctuur bij slapeloosheid,
orgaanklok acupunctuur, wakker worden om een bepaald tijdstip, wakker worden in de nacht, helpt acupunctuur bij slapeloosheid, wakker worden in de nacht.

VAAK VERGOED

VAN UW ZORGVERZEKERAAR KRIJGT U VAAK EEN GEDEELTE
OF VOLLEDIG BEDRAG VERGOED

MEDISCHE ACUPUNCTUUR
STOPPEN MET ROKEN

Stoppen met roken
Stoppen met roken bestaat uit 2 verslavingen, namelijk een mentaal en fysiek gedeelte. Dit zal je ook tijdens het stoppen opmerken. Onderzoek toont aan dat van alle stoppogingen die mensen op eigen houtje ondernemen, zo’n 3 tot 5% effectief is. Bij tegenslag geeft dat minder motivatie om het nogmaals te proberen. Acupunctuur zal je helpen om te stoppen met roken, en biedt hulp om te kiezen voor deze positieve lifestyle naar gezond leven. Het is een grote stap om te kiezen van je verslaving af te komen. We zullen daarbij steun geven om fysiek en emotioneel van je verslaving te winnen! Uit het onderzoek blijkt ook dat zon 68% slaagt in het definitief stoppen met roken door middel van acupunctuur.

Behandelbare aandoeningen bij het stoppen met roken zijn:

 • Slapeloosheid

 • Stemmingswisselingen

 • Hoofdpijn

 • Eten / snoep hunkeren

 • Trage stoelgang

Behandeladvies

Tijdens de eerste 3 weken ervaar je de meeste weerstand, dit komt door de ontwenning verschijnselen van de nicotine. Acupunctuur is de perfecte manier om deze klachten te verminderen en het lichaam te balanceren zodat de behoefte aan nicotine verminderd.

 

Op deze manier zal het gemakkelijker worden om nicotinevrij door het leven te gaan. Gemiddeld 5 behandelingen in een periode van 5 weken is genoeg om u te helpen te stoppen met roken.

Vergoeding en korting op uw behandeling

Bij het plannen van 5 behandelingen inclusief intake T.W.V. van 315,- krijg je de intake + 1 behandeling gratis. Het te betalen bedrag is 240,-.

 

Als je aanvullend verzekerd bent is het ook nog mogelijk dat u tot 45,- geldt terug ontvangt van je zorgverzekeraar per behandeling. Dit betekent dat u tot wel 235 euro terug krijgt. De behandeling kost u dan slechts 5 euro.

benauwd, allergie, geen medicatie voor astma, hyperventilatie, helpt acupunctuur bij astma, acupunctuur amsterdam astma
long qi, acupunctuur helpt bij astma, kinder astma helpt acupunctuur, ervaring acupunctuur bij astma, acupunctuur amsterdam

VAAK VERGOED

VAN UW ZORGVERZEKERAAR KRIJGT U VAAK EEN GEDEELTE
OF VOLLEDIG BEDRAG VERGOED

MEDISCHE ACUPUNCTUUR
TENNIS ELLEBOOG / TENNIS ARM

Tenniselleboog
Bij een tenniselleboog (tennisarm) zijn de spieren en pezen in de onderarm ontstoken door langdurig overbelasting. U heeft pijn aan de buitenkant van de elleboog/arm wat uit kan stralen naar de nek of schouder. 
De medische term voor tenniselleboog is Epicondiylitis lateralis. Het is een veel voorkomende blessure terwijl slechts 5% van de patiënten daadwerkelijk tennist. De klachten kunnen ook ontstaan door te veel te werken met een computer muis, handwerk, kinderen optillen, golfen ( soort gelijke klachten), schilderen en/of ramen lappen en met zware boodschappen tillen. 

 

Acupunctuur helpt bij een tenniselleboog/arm
Aan een tenniselleboog kunnen maanden vooraf gaan van herhaalde en langdurige (lichte) overbelasting, waarbij ongemerkt schade optreedt in spier- en peesweefsel. De doorbloeding wordt belemmerd en zo kan het spierweefsel vaak niet optimaal herstellen en blijft de klacht lang aanhouden. Met acupunctuur naaldjes kunnen wij het ontstoken spier en peesweefsel optimaal laten herstellen en de stagnerende doorbloeding laten afkoelen. De acute pijn neemt hierdoor snel af. 

Behandeladvies
U zal al verschil merken na 2 behandelingen. Wij raden 6 acupunctuur behandelingen aan voor een optimaal herstel. In eerste instantie adviseren wij de patiënt handelingen die de pijnklachten uitlokken achterwege laten.

vocht in elleboog, pijn in elleboog, helpt acupunctuur bij tennisarm of tennis elleboog, uitstralende pijn in arm, ontstoken gewrichten, acupunctuur amsterdam
pijn in arm, pijn in mijn elleboog, heb ik een tennisarm, muisarm, ontstoken gewricht door tenniselleboog, helpt acupunctuur bij een tennis arm

VAAK VERGOED

VAN UW ZORGVERZEKERAAR KRIJGT U VAAK EEN GEDEELTE
OF VOLLEDIG BEDRAG VERGOED

MEDISCHE ACUPUNCTUUR
VERMOEIDHEID

Vermoeidheid

Moeite met uit bed komen, pas de dag kunnen starten met een sterke bak koffie of in de middag een dutje moeten doen. Het klinkt als over vermoeidheid. Door oververmoeidheid kom je snel in een neerwaartse spiraal wat veel invloed kan hebben om je dagelijks leven.

 

Acupunctuur helpt bij vermoeidheid

Elke vermoeidheid is verschillend en vele hebben ook verschillende oorzaken. Wij gaan samen opzoek naar de oorzaak van de vermoeidheid, dit kan liggen in medicijngebruik, antibiotica, emoties, lichamelijke klachten, trage schildklier, depressie, spanningen of gebrek aan slaap. Acupunctuur kan waanzinnig functioneel zijn bij deze vermoeidheid klachten. We gaan terug naar de oorzaak om jouw systeem in te balans brengen, voeden als het waren. Vele ervaren na de 3e behandeling al groot verschil. Dit is het moment om door te gaan met de acupunctuur behandeling. Je denk namelijk dat je weer hersteld bent maar het wil alleen aangeven dat we de tekorten in het lichaam weer hebben aangevuld of in balans hebben gebracht dit is heel goed maar er is meer nodig om je ook energiek en stabiel in de toekomst te houden en goed jouw batterij op te laden zodra stress, ziekte of emoties op de kop komen je niet gelijk weer onderuit ligt.

 

Behandeladvies

Na 3 keer kunt u verandering van de vermoeidheid klachten ervaren. Dit is afhankelijk van de oorzaak wij raden 8 behandelingen om zo je volledig te herstellen en verandering te brengen in het lichaam.

slapeloos, niet slapen door stress, helpt acupunctuur bij slapeloosheid,
orgaanklok acupunctuur, wakker worden om een bepaald tijdstip, wakker worden in de nacht, helpt acupunctuur bij slapeloosheid, wakker worden in de nacht.

VAAK VERGOED

VAN UW ZORGVERZEKERAAR KRIJGT U VAAK EEN GEDEELTE
OF VOLLEDIG BEDRAG VERGOED

bottom of page